Herunder er et udpluk af billeder fra Haslev Kulturnat 2019.

Hvis I har taget billeder, der kan supplere disse, må I meget gerne sende dem til

haslevkulturnat@gmail.com

Åbningskoncerten var med Søren Poppe, som akkompagneret af en guitarist veloplagt sang og spillede en række forskellige sange – og naturligvis sluttede af med Rollo og Kings Grand Prix succes "Står et billede af dig på mit bord".

Traditionen tro indledtes Kulturnatten med uddeling af årets handicappris. Dorthe Adelsbech fra Handicaprådet begrundede, at prisen gik til Haslev Bios Sisse Labuz for hendes engagement i at gøre livet lettere for handicappede med bedre adgangsforhold i biografen, gratis afgang for medhjælpere og i det hele taget medvirken til bedre forståelse for handicappede og nedbrydning af tabuer.

Modtageren af årets Handicappris, Sisse Labuz.

 

Formand for Plan- og Kulturudvalget, René Tuekær holdt derefter velkomsttalen og erklærede Kulturnatten for åben.

Kulturnattens tema var "Billeder", og flere fra biblioteket havde gjort noget ud af det ved at klæde sig som klassiske malerier. Her ses Vermeehrens billede "Pigen med perleøreringene" bragt til live.

Og her er vel heller ikke i tvivl om, at vi har Edvard Munchs "Skriget" og Krøyer "Fiskeren".

På fliserne foran Biblioteket benyttede mange sig af at udsmykke med de farvekridt, som var stillet frem. Her har vi igen "Skriget".

Blandt de mange kunstværker var der også denne lille, søde frø.

.zxc

I børnebiblioteket malede mange børn (og enkelte voksne)direkte på væggen et fantastisk billede. Disse billeder er taget på et tidligt tidspunkt. Det er "van Gogh", der vejleder.

sv

Der var indsendt mange gode billeder til fotokonkurrencen med emnet: HASLEV.

 

Præmieoverrækkelsen foretoges på dommerkomitéens vegne af Erik Rønholt, som begrundede valget af de tre præmierede billeder.

Klik her for at se alle de indsendte billeder.

 

1. præmien gik til Torkil Skov.

Dommerkomitéens begrundelse:

"Til næste år fejrer Haslev 150-året for, at jernbanen kom til byen. Thorkil Skov refererer i sit fint komponerede billede til jernbanen, som fra 1870 og frem blev grundlaget for, at byen voksede til en stor og driftig industri- og undervisningsby, og ikke længere blot en ubetydelig landsby med en snes huse."

2. præmien gik til Per Thomsen.

Dommerkomitéens begrundelse:

"I Haslev er der mange gamle og smukke bygninger fra byens storhedstid som undervisningsby, men Per Thomsens klare og enkle billede af Vibeengskolen – eller Vestskolen afdeling Vibeeng – trækker en tråd til moderne undervisning i nutidens Haslev."

3. præmien gik til Ulla Arnth Wedeke.

Dommerkomitéens begrundelse:

Byrådet har ofret mange penge på at renovere Jernbanegade og Torvet, så området kunne blive mere attraktivt for både handlende, kunder og turister, og det stemningsfulde billede fra Torvedagen i Haslev fortæller om Haslev den moderne, aktive by, hvor der året igennem foregår alle mulige former for spændende aktiviteter. 

 

 

 

 

 

 

 

2. præmie.

Se alle de indsendte billeder her.

vv

Boblberg var også i år på banen –

– og Ældresagen var der også.

Haslev Bridge Klub havde indtaget Sparekassen Sjælland, hvor de hyggede sig med at "tæske i kortene".

asd

Det var en fantastisk mild aften uden vind og uden regn, så der var mylder på gade.

De politiske partier havde som sædvanligt stillet op i området ved Tønden. Her ses SF.

 

Der var balloner, bolsjer og brochurer til alle.

Socialdemokraternes Tanya Larsson (til højre), som træder ind i Folketinget nu, var naturligvis også på gaden, og mange fik en god snak med hende.

Venstre med borgmester Ole Vive til højre.

Alle partierne delte gavmildt ud af bolscher, brochurer og balloner.

De konservative gik rundt i bryen med en kurv og reklamerede for deres sag.

Restaurant Chi Chi 4You i Vestergade havde et bord i Jernbanegade ud for Media Food, hvor der var trængsel ved de mange smagsprøver, som de kunne byde på. Det var yderst delikat og velsmagende, og der var mange, der havde svært ved at løsrive sig fra lækkerierne, som de to fra Kunstklubben Faxes bestyrelse her.

Ved danske bank kunne man både træffe Pondus og hospitalsklovne.

En af sandwich damerne, der reklamerede for aftenkaffe i Kirkehuset, og det var der mange, der benyttede sig af – men der var også utallige lækre lagkager.

I kirken var der en fremragende billedkoncert, hvor Mazel Kletzmer Band spillede til Chagall-billeder, som der blev fortalt om ind imellem.

 

 

 

 

 

 

 

På biblioteket havde karikaturtegner Per Møller også en travl aften.

 

 

En masse mennesker fik rundet deres Kulturnat af på Biblioteket f med en koncert med Mek Pek & The Debitors.

as